Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Najavljeno još veće zahlađenje, temperature padaju do -12

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Vilsonovo šetalište u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Jutarnja temperatura iznosiće od -5 do -1, na jugu od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2, na jugu do 8 stepeni

U centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine prijepodne će padati snijeg. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica. U drugom dijelu dana širom zemlje postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura.

Jutarnja temperatura iznosiće od -5 do -1, na jugu od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2, na jugu do 8 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno, sa snijegom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -4 do -2, a dnevna od -1 do 2 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U utorak naoblačenje sa zapada koji će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.