BiH

Majkin poljubac

Najpotresnija fotografija sa Davidove ekshumacije: “Putuj, đakac”

12/03/2019
Foto: Srpskainfo

Članovi „Pravde za Davida“ ističu da se danas neće završiti njihova borba i da će biti još jača, jer ovo nije jedini i izolovani slučaj

Brojni građani jutros su se okupili na Novom groblju u Banjaluci, gdje su se posljednji put oprostili od Davida Dragičevića, čije je tijelo ekshumirano i biće prebačeno u Austriju.

Stotinjak građana i članova grupe „Pravda za Davida, jutros prije osam sati stigli su na groblje, kako bi pružili podršku Davidovoj majci Suzani, koja je sve gledala skrhana bolom i tugom.

Okupljeni su stajali sa transparentima na kojima je pisalo „Iz geta odlazi, u srcu ostaje“, „Stidiš li se državo“, „Ovdje ni mrtvi nemaju mira. Putuj Đakac“.

Članovi „Pravde za Davida“ ističu da se danas neće završiti njihova borba i da će biti još jača, jer ovo nije jedini i izolovani slučaj.

– Ovo je najtužniji i najteži dan u našoj borbi. Institucije treba da se stide što su dozvolili da do ovog dođe. Roditelji su mjesecima upozoravali da će se ovo desiti ako se nešto ne riješi, međutim, istraga do danas se nije pomakla sa početne tačke – prokomentarisao je jedan od članova ove grupe.

Tišinu na groblju parao je plač prisutnih, kao i dobro poznati uzvici – „Pravda za Davida“ i „Idemo do kraja“.

Najpotresniji trenutak se desio kada se majka Suzana opraštala sa svojim sinom, te je u suzama ljubila njegov sanduk, javlja Srpskainfo.

Sanduk je zatim stavljen u kombi, a okupljeni građani su išli za njim i pjevali Davidovu pjesmu „Klinac u getu“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.