podržali predsjednika

Nakon “Dragane lopove” u Mostaru oglasili se iz HDZ-a BiH

hapsenje al mostar

Povodom drame koja se odvija oko “Aluminija” i situacije u kojoj je direktno prozvan Dragan Čović, na Facebooku je objavljen post

HDZ BiH na društvenim mrežama iskazao je podršku svom predsjedniku Draganu Čoviću u rješavanju problema “Aluminija” d.d. Mostar.

Podsjećamo, nakon gašenja nekadašnjeg giganta “Aluminija” radnici ove mostarske kompanije za najodgovornijeg smatraju Dragana Čovića. U upravnoj zgradi ove firme jučer je održan sastanak Uprave, Nadzornog odbora i sindikata, a prisustvovao je i lider HDZ-a Dragan Čović. U trenutku kada je Čović napuštao zgradu u pratnji policije, radnici su, uzvikujući “Lopove, izdaja”, počeli bacati boce i druge predmete, pri čemu je povrijeđena radnica.

Dvije osobe privedene na protestima, radnici flašama gađali Čovićev automobil 

Nakon cjelodnevne drame i i iščekivanja konkretnih dogovora, usvojeni su određeni zaključci kako “Aluminij” ne bi otišao pod stečaj.

Povodom drame koja se odvija oko “Aluminija” i situacije u kojoj je direktno prozvan Dragan Čović, na Facebooku je objavljen post.

– Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze radnici “Aluminija”, a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog preduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za “Aluminij” uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor HNK i Grada Mostara kao i niza preduzeća koja su sarađivala s Aluminijem” – navodi se u objavi HDZ-a BiH.