Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prve reakcije

Nakon što je Dodika CIK proglasio pobjednikom, oglasio se Borenović

BiH: Jelena Trivić slavila pobjedu nad Dodikom
02.10.2022., Banja Luka - Jelena Trivic slavila pobjedu nad Dodikom nakon odrzanih Opcih izbora u Bosni i Hercegovini. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Podsjećamo, u utrci s Dodikom je bila PDP-ova kandidatkinja Jelena Trivić

“Naravno, nećemo odustati, nastavićemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima. Uložićemo žalbu na današnju odluku CIK BiH o utvrđivanju i objavljivanju rezultata za predsjednika Republike Srpske”, kazao je predsjednik PDP-a Branisalv Borenović nakon što je CIK danas potvrdio pobjedu Milorada Dodika u utrci za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska na izborima održanim početkom oktobra.

“Nakon što je sam CIK i na današnjoj sjednici naveo brojne neregularnosti i kršenja izbornog zakona, nakon što su, između ostalog, naveli da nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima, donijeti ovakvu odluku je zatvaranje očiju pred očiglednom izbornom krađom. Ukoliko ostane ovakvo stanje, ovakav način djelovanja i model ponašanja, to će biti još jedan pokazatelj da živimo u vremenu sumraka demokratije i institucija, a da je jedini pobjednik izbora zapravo korupcija”, istakao je Borenović.

Podsjećamo, u utrci s Dodikom je bila PDP-ova kandidatkinja Jelena Trivić.