Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon što je Izetbegović otkazao Čoviću, i Radončić “izgubio apetit”

radoncic (3)
Foto: I. Kralj

Na sastanak u Mostar neće ići ni Fahrudin Radončić.

Kako piše Dnevni avaz, lider SBB-a je jučer u telefonskom razgovoru s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem iznio pretpostavku da očekuje kako će Bakir Izetbegović otkazati svoj dolazak na način da zaoštrenom retorikom nastavi predizbornu kampanju koju već mjesecima preuranjeno vodi.

Radončić je Čoviću saopćio da ni on neće doći na radni ručak u Mostar ukoliko se tamo ne pojavi i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, jer se time gubi politički kapacitet i smisao cijele namjere da se razgovara u što širem sastavu.

I jučerašnja odluka predstavnika Saveza za promjene da zbog prisustva Dodika ne idu u Mostar, „jer je inače ovakva vrsta susreta besmislena“, dodatno je doprinijela da Čovićeva inicijativa najširih konsulatacija ne bude realizirana.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je bio za danas radni ručak sa članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem, te liderima SNSD-a i SBB-a Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem, a koji se trebao desiti u srijedu u Mostaru.

– Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji će uslijediti najesen – kazao je Čović jučer na tradicionalnoj kafi s novinarima.