BiH

pojasnio razloge

Nakon što je napustio Predsjedništvo Naše stranke Marjanović se oglasio na Facebooku

15/10/2019

Ostavimo komentare i fokusirajmo se na rad vlasti u Vladi KS, napisao je Marjanović

Damir Marjanović povukao se iz Predsjedništva Naše stranke, a danas se oglasio na svom Facebook profilu, gdje objašnjava razloge napuštanja Predsjendištva Naše stranke.

“Proteklih par dana su me kontaktirali novinari skoro svih vodećih bosanskohercegovačkih medija vezano za moju odluku da poziciju člana Predsjedništva Naše stranke prepustim nekome drugome, tko bi se bolje uklopio i više mogao doprinijeti trenutnom rukovodstvu stranke od mene.

Svim novinarima sam se zahvalio na interesiranju, i odgovorio da bih sačekao s izjavama, da se ne bi dešavalo da moje kolege i prijatelji moraju demantirati ono što je napisano u pojedinim intervjuima (hvala Elvis Vreto).

Biće prilike da se dostojanstveno i civilizirano prodiskutuju mnoge stvari koje su se dešavale u zadnjih više od godinu dana, od neispunjenih obaveza iz predizborne kampanje, izrečenih neistina tijekom unutarstranačkih izbora, nepoštivanja smjernica ranijeg predsjedništva u različitim pregovorima, kažnjavanja neposlušnih, nagrađivanja poslušnih i još mnogo toga.

Mediji nisu mjesto za takvo što. Ipak, podsjetit ću pojedince da ja nisam samo dvije sedmice bio u Predsjedništvu (kako se da naslutiti iz nekih izjava) nego dovoljno dugo da bih imao itekako dobar razlog za svoj čin, koji se dao naslutiti mnogo prije, zar ne? Stoga, ostavimo komentare i fokusirajmo se na rad vlasti u Vlada Kantona Sarajevo. Zato su nas ljudi i birali zar ne?”, naveo je Marjanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.