BiH

premijer fbih

Nakon suđenja za korupciju premijer Novalić se vakcinisao u Gradačcu

25/08/2021

- Vakcinacija je najviše što možemo uraditi za svoje zdravlje, zdravlje svoje porodice i ostale građane BiH kako bi čuvali sebe i druge od sebe - rekao je Novalić.

Pred Sudom BiH danas je nastavljen glavni pretres u predmetu “Fadil Novalić i drugi”, a koji se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine, plaćenih prošle godine 10,5 miliona KM iz budžeta Federacije BiH. Osim premijera Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić, kao i sama ta firma u svojstvu pravnog lica.

Svjedok Tončo Bavrka: Štab nije raspravljao o nabavci respiratora ACM812 A

Nakon suđenja u Sarajevu, premijer FBiH Fadil Novalić danas je u Gradačcu primio vakcinu protiv koronavirusa i tom prilikom pozvao građane da se vakcinišu.

Poručio je da se odlučio na taj korak jer je očigledno da u BiH dolazi četvrti val pandemije, a u BiH vakcina sada ima i više nego dovoljno.

– Vakcinacija je najviše što možemo uraditi za svoje zdravlje, zdravlje svoje porodice i ostale građane BiH kako bi čuvali sebe i druge od sebe – naveo je Novalić.

Dodao je da je očito da su neke države pribjegavale represivnim mjerama kako bi potakle građane da se vakcinišu, za čim kod nas nema potrebe jer je vakcinisanje ljudska obaveza prema sebi i prema drugima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.