BiH

odbacujemo neopravdane kritike

Nakon Uprave, oglasio se i Sindikat “Igmana”: Svakom se moglo desiti

22/03/2020

Nažalost, ispostavilo se da je opaki virus stigao i do nas, da je jedan od gostiju bio zaražen virusom, ali i da je vrlo savjesno nakon saznanja postupio i obavijestio nadležne

Naše preduzeće PD Igman ovih se dana našlo u vrhu interesovanja javnosti zbog 70. godišnjice našeg uspješnog poslovanja i pojave koronavirusa, saopćeno je iz Sindikalne podružnice “Igman” Konjic.

Kako navode, Igman se godinama gradio, izgradio te stvorio ovakav Konjic, koji je po mnogo čemu uzor drugim gradovima.

-Zato Konjic je “Igman”, a “Igman” je nerazdvojni dio Konjica. “Igman” je obilježavao značajan jubilej i tim povodom održavao radne skupove koji su trajali danima. Sve smo to mirno, svečano i dostojanstveno obilježavali svi zajedno, uživajući u rezultatima poslovnog uspjeha. Došli su nam i prijatelji da podijele radost sa domaćinima.

Nažalost, poslije se ispostavilo, da je opaki virus stigao i do nas, da je jedan od gostiju bio zaražen virusom, ali i da je vrlo savjesno nakon saznanja postupio i obavijestio nadležne. Svakom od nas se ovo moglo dogoditi i svi bismo postupili na ovakav način, odgovorno i savjesno, navode u saopćenju i dodaju:

Sindikalna organizacija ističe da “biti radnik “Igmana” čini nas zadovoljnim i ponosnim i zbog toga poručujemo, da nikome ne treba negativna retorika, te odbacujemo sve neopravdane kritike”.

-Poruke podrške koje ovih dana dobiva naš “Igman” od građana cijelog svijeta su posebno dirljive, jer nam poručuju da se držimo zajedno i dokažemo jedinstvo kakvi su Konjic i Konjičani oduvijek i bili. Takvi ćemo i ostati. Pozivamo naše uposlenike i građane Konjica, da budu disciplinovani i poštuju sve naredbe nadležnih organa, kako bi svi zajedno izašli zdraviji, jači i spremniji za nove poslovne i životne uspjehe. Našem direktoru, Đahidu Muratbegoviću, kao i svim oboljelim građanima u Konjicu i šire želimo brz i uspješan oporavak. Svima onima koji danima daju pozitivan doprinos zajednici od srca zahvaljujemo te se iskreno nadamo što bržem završetku ove situacije koja je zadesila cijeli svijet i naš grad Konjic.” – kaže se u saopćenju kojeg potpisuje Sejo Bubalo, predsjednik Sindikalne podružnice PD “Igman” Konjic.

Podsjećamo, na proslavi ove firme organiziranoj 11. marta, pojavila se i osoba iz Srbije koja je bila zaražena korona virusom. Kasnije će se ispostaviti da je virus prešao na nekoliko osoba, među njima i direktora te kompanije Đahida Murtabegovića, a ukupno je s tog žarišta korona virusom u Konjicu do sada zaraženo 10 osoba, u Sarajevu tri, te u Goraždu tri i jedna u Travniku. Među zaraženima u Goraždu je i Muneverom Fočo, direktorica Ginexa koja je bila prisutna na Igmanovoj proslavi, a zaraženi su i njen vozač, te sekretarica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.