Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Naloženo organiziranje timova: Kreće vakcinacija trećom dozom

U Zetri je danas počelo docjepljivanje građana
08.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Zetri u toku je revakcinacija gradjana koji su prvu dozu primili 22.04. Ispred dvorane su velike guzve, a za danas je planirano cjepljenje 2000 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U zaključku Vlade je naloženo i da Zavod za javno zdravstvo KS organizuje, te dostavi „treće doze vakcina“ u sve zdravstvene ustanove, za vakcinaciju zdravstvenih radnika koji su drugu dozu primili prije šest mjeseci i više

Vlada Kantona Sarajevo naložila je danas javnim ustanovama Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo KS da organizuju tim za vakcinaciju, korisnika i zaposlenih u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih, trećom dozom vakcina. Taj zaključak je donesen na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

U zaključku Vlade je naloženo i da Zavod za javno zdravstvo KS organizuje, te dostavi „treće doze vakcina“ u sve zdravstvene ustanove, za vakcinaciju zdravstvenih radnika koji su drugu dozu primili prije šest mjeseci i više.

Naloženo je također Ministarstvu zdravstva KS provođenje kampanje u svrhu pozivanja na vakcinaciju trećom dozom, građana starijih od 70 godina.

– Resorni ministar Haris Vranić naglasio je da Krizni štab kontinuirano prati i analizira situaciju uzrokovanu pandemijom virusa korona, te donosi i predlaže mjere čija je provedba važna u cilju sprječavanja širenja virusa i unaprjeđenja zdravstvene zaštite građana – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.