Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukc tuzla

Nana Fata Orlović doživjela moždani udar, hospitalizirana u kliničkom centru u Tuzli

nana fata orlovic2 (1)

Nana Fata Orlović već nekoliko godina ima problema sa visokim krvnim pritskom, a zadnje dvije decenije i sa dijabetesom zbog kojeg je na terapiji inzulina

Nana Fata Orlović hospitalizirana je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli nakon pretrpljenog moždanog udara. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je njena kćerka Hurija Karić.

Nana Fata Orlović proteklih nekoliko dana osjećala se loše, a njeno zdravstveno stanje jučer je naglo pogoršano. Nakon ljekarske dijagnoze koja je potvrdila moždani udar nana je hospitalizirana u Kliniku za neurologiju UKC-a Tuzla gdje je trenutno u procesu oporavka, stabilnog zdravstvenog stanja.

“Mama je tegobe počela osjećati prije pet ili šest dana, za vrijeme boravka u porodičnoj kući u Konjević polju. U dubokoj komi u bolnicu je primljena jučer u poslijepodnevnim satima. Nijedan ljekar se još uvijek nije izjasnio o stepenu oštećenja, ali hvala Bogu ona je sada stabilnog zdravstvenog stanja, svjesna je i komunikativna. CT glave nije pokazao oštećenja na mozgu, međutim hematom je utvrđen na predjelu pluća i to će ljekari sanirati sutra. Lijeva i desna ruka se oporavljaju”, kazala nam je Hurija Karić.

Nana Fata Orlović već nekoliko godina ima problema sa visokim krvnim pritskom, a zadnje dvije decenije i sa dijabetesom zbog kojeg je na terapiji inzulina.

S obzirom na to da su posjete trenutno zabranjene u Uiverzitetskom kliničkom centru u Tuzli zbog epidemije koronavirsa, nanina porodica s ljekarima komunicira telefonskim putem, a prognoze za njen oporavak su ohrabrujuće.