Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narednih dana u BiH promjenjivo vrijeme

vrijeme kisa sunce

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U noći vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10. Najviša dnevna između 17 i 22 stepena.

U Hercegovini će u ponedjeljak, 10. aprila biti sunčano, dok će u Bosni prijepodne biti sunčano. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar će biit slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna između 19 i 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini u utorak, 11. aprila se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana u Bosni usloviti slabu kišu. Vjetar će biti ujutro slab južnog i jugozapadnog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna između 16 i 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.