Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narušen nacionalni balans u policiji distrikta Brčko

brcko policija

Skupština distrikta Brčko usvojila je danas izvještaje o radu Policije distrikta i o ocjeni rada šefa policije u 2015. godini.

Nekoliko poslanika iznijelo je primjedbe da je već izvjesno vrijeme narušen nacionalni balans u strukturi zaposlenih u Policiji distrikta Brčko, pa i na rukovodećim pozicijama.

Šef Policije distrikta Goran Pisić naveo je da je riječ o trenutnom stanju koje će uskoro biti ispravljeno u skladu sa utvrđenim principima, dodajući da će se prilikom popunjavanja upražnjenih radnih mjesta voditi računa o stručnim i drugim kvalitetima kadrova.

Brčanska Skupština usvojila je i odluku o sadržaju liste lijekova koji nisu na esencijalnoj listi lijekova za potrebe korisnika stalne osnovne novčane pomoći, kao i odluku o sufinansiranju dijela troškova za nabavku lijekova za osiguranike distrikta Brčko – korisnike stalne osnovne novčane pomoći.

Na današnjoj sjednici nije raspravljano o Prijedlogu budžeta distrikta Brčko za fiskalnu 2016. godinu.

Po završetku ovog zasjedanja, brčanski parlament započeo je novu sjednicu na kojoj je usvojen dnevni red od sedam tačaka, među kojima je i razmatranje Nacrta zakona o platama zaposlenih u organima uprave distrikta Brčko.

Nastavak sjednice najavljen je za srijedu, 6. april.