Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Park

Naša stranka Centar: Ne odlučivati o Hastahani bez građana

hastahana

Naša stranke se i prije oglašavala o lokalitetu Hastahana. Svaki put s ciljem da se lokalitet Hastahana iskoristi prije svega za društvene namjene, da benefiti društva moraju biti pretpostavljeni materijalnom interesu pojedinaca

Općina Centar organizuje javnu raspravu o izmjenama na lokalitetu parka Hastaahana na Marijin Dvoru. Javna rasprava planirana je za ponedjeljak u 14h. Iz Općinskog odbora Naše stranke Centar traže hitnu odgodu sjednice, odnosno prihvatljiviji termin: “Ponedjeljak u 14h je vrijeme kad većina građana nije u mogućnosti da dođe na javnu raspravu te samim tim rasprava se nameće kao pitanje nekolicine ljudi dobro upućenih i instruiranih kako da raspravljaju i kako da se o prijedlogu općine izjasne.”

Podsjećamo, Naša stranke se i prije oglašavala o lokalitetu Hastahana. Svaki put s ciljem da se lokalitet Hastahana iskoristi prije svega za društvene namjene, da benefiti društva moraju biti pretpostavljeni materijalnom interesu pojedinaca.

Za javnu raspravu koju Opština planira u ponedjeljak data je skica kako bi u skladu s novim izmjenama regulacionog plana park Hastahana u budućnosti trebao izgledati.

“Iz onog što je vidljivo na skici planirana je izgradnja objekta kojem nikako ne može biti mjesto na parceli na kojoj je planiran. Radi se o troetažnom objektu, međutim, s obzirom na dosadašnja iskustva, sumnjamo da se radi o uvođenju šestorosprastnice na mala vrata. što će se ostvariiti sve novim i novim izmjenama regulacionog plana”, navode iz Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar.

Iz Naše stranke kažu da će, ako ne uspiju uticati na odgodu rasprave, potruditi se da animiraju što veći broj građana da na nju dođu te i ovu priliku koriste da ih obavijeste o raspravi.