Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka: “Opozicioni” DF nastavlja zapošljavati svoje kadrove

BiH

nasa stranka kongres (1)

Nakon prijedloga Vlade Kantona Sarajevo za imenovanje niza članova Demokratske fronte (DF) u upravne i nadzorne odbore u institucijama Kantona, Naša stranka iznijela je stav da je prijedlog SDA-ove i DF-ove Vlade sastavljen po kriteriju stranačke podobnosti, a ne profesionalnih referenci i vještina.

– U kontekstu ovih imenovanja treba tumačiti i agresivnu propagandu pojedinih članova rukovodstva DF-a koji manipulativno kreiraju sliku političke stvarnosti po kojoj ta stranka nije u koaliciji sa SDA, dok očigledno i na državnom i na kantonalnom nivou koalicija DF-SDA funkcionira – smatraju u Našoj stranci.

Iz Naše stranke kažu da bi DF, umjesto što kreira lažnu sliku stvarnosti, trebao objasniti šta je učinio konkretno za građane BiH, kao dio vladajuće koalicije.

– To što šute o svom dosadašnjem udjelu u vlasti i populizmom na federalnom nivou napadaju opoziciju, ne može sakriti činjenicu da nisu ništa uradili za dobrobit građana ove zemlje – poručili su iz Naše stranke.

Naglašavaju da je DF očigledno usvojila praksu svog koalicionog partnera SDA, te je imenovala niz, stranačkih kadrova u upravne odbore, što pokazuje, kažu u Našoj stranci, da je iza populističke vike DF-a zbog Zakona o radu stajala namjera da skrenu pažnju s činjenice da su na dva nivoa još uvijek vlast.

– DF-ovi konkretni postupci u vlasti pokazuju da jedina radna mjesta za koja se bore su državne fotelje za stranački podobne kadrove. Jedina lijeva opredijeljenost DF-a je to što njihovi ministri i zamjenici ministara sjede s lijeve strane predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i SDA-ovih kantonalnih premijera – saopćili su iz Naše stranke.