Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka: Političare ne zanimaju prava građana Mostara

IrmaBaralija

Predsjedništvo Naše stranke osudilo je neodgovornost političkih stranaka, nakon što na jučerašnjoj sjednici poslanici Predstavničkog dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegvoine nisu usvojili izmjene Izbornog zakona, kojim bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

Članica Predsjedništva Naše stranke i predsjednica Gradskog odbora te stranke u Mostaru Irma Baralija kazala je da su građani Mostara pratili zasjedanje Doma, budući da bi se lokalni izbori trebali raspisati naredne sedmice.

– Epilog sjednice i još jedna propala prlika za iznalaženje rješenja za Mostar pokazali su da su vladajućim strukturama najvažniji vlastiti politički i finansijski interesi, a nikako osnovni demokratski principi i prava građana Mostara – mišljenje je Baralije.

Ocijenila je da dvostranačkoj vlasti u Mostaru izbori ne trebaju, ali većini Mostaraca ovakvo stanje nije prihvatljivo i protivno je osnovnim političkim pravima građana Mostara.

Izrazila je očekivanje da će poslanici Predstavničkog doma PSBiH pokazati odgovornost te do raspisivanja izbora, koje je najavljeno za 4. maja, pronaći rješenje za Mostar, saopćeno je danas iz Naše stranke.