Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Naša stranka predložila nasljednicu Lejle Brčić na poziciji ministra pravde

darja softic kadenic (1)

Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji

Darja Softić Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo, odlučio je jednoglasno na sjednici Kantonalni odbor Naše stranke u Sarajevu.

Darja Softić Kadenić rođena je 1982. godine i zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo.

Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji.

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Udata je i majka dvoje djece.

– Došao je trenutak u mom životu u kojem sam trebala odlučiti – da li ostati na ugodnoj poziciji i posmatrati stvari sa strane, ili preuzeti odgovornost i radi naše djece pokušati nešto poboljšati. Ne želimo da više vodimo razgovore o tome hoće li nam djeca ostati u Bosni i Hercegovini. Zbog toga sam odlučila da pokušam nešto promijeniti. Svoju ekspertizu i kapacitete želim staviti na raspolaganje Vladi Kantona Sarajevo, kao i građankama. Nastavit ću dobre prakse ministrice Brčić, radujem se izazovima koje me čekaju – poručila je Softić Kadenić.

Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja će tu dužnost obavljati do 1. juna, saopćeno je iz Naše stranke.