Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka: Svađa koalicijskih partnera HDZ-a i SDA umjesto novog proračuna

mostar-gradsko-vijece_v

Grad Mostar je do kraja 2015. godine trebao dobiti proračun za 2016. godinu ili barem Odluku o privremenom financiranju, ističe se u priopćenju Naše stranke Mostar te dodaje kako ništa od toga nije urađeno te je financiranje javnih institucija dovedeno u pitanje.

U priopćenju se nadalje navodi, kako ništa osim podjele plijena između partnera u vlasti nije sprječavalo gradonačelnika da na vrijeme donese proračun.

“Naša stranka je u više navrata insistirala i predlagala javnu raspravu pri donošenju proračuna za Grad Mostar u 2016. godini. Smatrali smo da je ta demokratska procedura posebno važna u našim okolnostima suspendirane demokracije, vlasti bez izbornog legitimiteta i Gradskog vijeća. Vladajuća koalicija radi suprotno od onog što nalažu demokratski standardi; nastavlja politiku vladanja iza zatvorenih vrata i donošenja krucijalnih odluka bez učešća građana i civilnog sektora. Da stvar bude gora, ovaj put smo svjedoci kuloarskim pričama i medijskom prepucavanju dvije vladajuće stranke – SDA i HDZ“, ističe se u priopćenju Naše stranke.

Iz te stranke naglašavaju kako su Mostaru neophodni lokalni izbori, izbor nove vlasti i gradonačelnika koji neće bježati od razgovora i komunikacije s građanima i zainteresiranim društvenim grupama.

“Dogovaranje javnih poslova iza zatvorenih vrata se kosi sa osnovnim načelima demokratske prakse i jednostavno je nedopustivo“, zaključuju.