Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Apel" Srđana Puhala

“Ne kažnjavajte Sanju, bolje da je u parlamentu nego da nam uči djecu”

srđan puhalo o sanji vulić
FOTO: Screenshot / Facebook
Srđan Puhalo: Dvije objave o "slučaju Vulić"

Nakon što su snimci na kojim Sanja Vulić psuje i sipa uvrede preplavili društvene mreže i naslovnice internet portala, uslijedile su reakcije

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH jučer bila top tema svih medija u Bosni i Hercegovini, pa i regionu. Nažalost, ne po nečemu lijepom, već po vulgarnim ispadima. Vulić je nakon izlaska iz prostorija Suda BiH, gdje je počinjalo suđenje njenom stranačkom šefu Miloradu Dodiku, pred okupljenim Dodikovim pristalicama i novinarima, počela sipati psovke i uvrede, po svemu sudeći na račun sutkinje Sene Uzunović, koja će voditi proces protiv lidera SNSD-a i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Sočne psovke i uvrede

Vulić je u naletu bijesa, između ostalog, poručila i sljedeće:

“J… je Marfi, znači da je j…”

“J…. li joj sve joj j…. po redu, isfrustrirana k…”

“Poslo je Marfi, žena ne j… nikoga”

Nakon što su snimci na kojim Sanja Vulić psuje i sipa najprizemnije uvrede preplavili društvene mreže i naslovnice internet portala, uslijedile su reakcije.

Na jednu od njih, onu federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, je odgovorila i Vulić. Sudeći po njenoj reakciji, u tome kada nekoga nazivate kujom, kada psujete pred kamerama, Vulić ne vidi ništa sporno?!

U odgovoru na Isakovu kritiku i njegov poziv državnom Parlamentu da pokrene postupak protiv nje zbog “narušavanja ugleda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH”, Vulić po svemu sudeći smatra da nije napravila ništa loše. Jer, kako je napisala “…poslanik ima pravo na slobodu djelovanja i izražavanja…”, a dodala je i “šta je radim i govorim ispred Suda je način ispoljavanja političkog i javnog interesa”.

Puhalo o “slučaju Vulić”

Na društvenim mrežama mahom su se mogli pročitati komentari osude ponašanja zastupnice Vulić. Jedan od njih ostavio je psiholog i analitičar Srđan Puhalo.

“Ne kažnjavajte učiteljicu Sanju Vulić, bolje da je u parlamentu nego da nam uči djecu!!!”, poručio je Puhalo na svom Twitter nalogu.

Puhalo je na “slučaj Vulić” prije toga objavio post upućen medijima.

“Dragi mediji, nije vijest kad Sanja Vulić nešto lupeta, vijest je kada kaže nešto smisleno!!!”

Podsjećamo, nakon ispada ispred Suda BiH, oglasio se ministar policije Kantona Sarajevo Admir Katica.

“Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM”, poručio je između ostalog Katica.

Sanja Vulić, video. Psovke i uvrede.