Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Nema odluke o otvaranju noćnih klubova

banja luka

Moraju se poštovati i svi dosadašnji zaključci o okupljanju i o obavezi nošenja zaštitnih maski

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da nema odluke organa o otvaranju noćnih klubova u RS-u.

Tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je donijela predsjednica Republike Srpske za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom, Rešić je rekla da je odluka Republičkog štaba za vanredne situacije da ugostiteljski objekti moraju sačekati pisanu instrukciju da bi promijenili radno vrijeme u bilo kom smislu.

“Moraju se poštovati i svi dosadašnji zaključci o okupljanju i o obavezi nošenja zaštitnih maski”, istakla je Rešić.

Kada je riječ o lokalnim štabovima koji su potencijalno donosili drugačije mjere od Republičkog štaba za vanredne situacije, Rešić je napomenula da su svi bili dužni da primjenjuju minimalno odluke Republičkog štaba, a mogli su biti rigorozniji u određenim stvarima.

“Ako je tu bilo određenih propusta, to će se analizirati kada sve ovo prođe, a prema našim saznanjima nije ih bilo”, rekla je Rešićeva.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je u Narodnoj skupštini da se u javnosti pojavila informacija da su neki lokalni štabovi donijeli odluku o radu noćnih klubova