Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nema podataka da li u zemljotresu u Italiji ima stradalih bh. državljana

zemljotres

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije još nema podataka da li među poginulima u zemljotresu, koji je rano jutros pogodio centralni dio Italije, ima državljana Bosne i Hercegovine – potvrdila je za Fenu ambasadorica BiH u Italiji Željana Zovko.

Zemljotres je bio jačine 6,2 po Rihterovoj skali sa epicentrom u gradu Amatrice, a prema posljednjim informacijama kojima Zovko raspolaže poginule su 22 osobe, no još se traga za ljudima ispod ruševina budući da je razoreno na desetine sela.

Ministarstvo vanjskih poslova Italije uspostavilo je krizne brojeve telefona putem kojih i Ambasada BiH provjerava da li među žrtvama ovog razornog zemljotresa ima bh. državljana.

Ambasadorica je izrazila nadu da među žrtvama nema bh. građana, ali je isuviše rano da bi se bilo šta tačno znalo o tome, no očekuje se da će tokom dana biti više informacija.

Kako je za Fenu ispričala Zovko, zemljotres je bio strašan, osjetio se i u Rimu, a spasilačke ekipe odmah su upućene na mjesto koje je pogodio zemljotres.

Zemljotres se dogodio jutros u 3.36 sati po lokalnom vremenu 76 kilometara jugoistočno od grada Perugie, na veoma maloj dubini od 10 kilometara.