Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić razgovarao sa Wigemarkom

Neophodno ubrzati formiranje vlasti kako bi se nastavile reforme u BiH

zvizdic wigemark

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljenaza evropski put i naglasio da je u narednom periodu važno osigurati neophodne uslove za ulazak u Evropsku uniju, što bi našoj državi poboljšalo ekonomsku perspektivu

Aktuelna politička situacija u Bosni iHercegovini kao i najvažniji vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine, a to je nastavak puta ka Evropskoj uniji bile su teme današnjeg razgovora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH ambasadorom Lars-Gunnar Wigemarkom koji je bio u oproštajnoj posjeti, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljenaza evropski put i naglasio da je u narednom periodu važno osigurati neophodne uslove za ulazak u Evropsku uniju, što bi našoj državi poboljšalo ekonomsku perspektivu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je upoznao ambasadora Wigemarka sa stepenom pripreme Akcionog plana za realizaciju 115 prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije. Rekao je da je dokument u završnoj fazi i da Direkcija za evropske integracije radi na finaliziranju u saradnji sa institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić i ambasador Wigemark su se saglasili da je neophodno ubrzati formiranje vlasti kako bi se nastavile reforme koje su značajne za sve građane BiH.

Ambasador Wigemark je čestitao na uspješno realiziranim aktivnostima uproteklom periodu i izrazio uvjerenost da će Bosna i Hercegovina nastavitinapredovanje na putu evropskih integracija.

Zvizdić je poželio ambasadoru Wigemarku daljnji lični iposlovni uspjeh.

Sastanku je prisustvovao i Khaldoun Sinno, zamjenik šefa DelegacijeEvropske unije u BiH.