Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šef Detašmana FUP-a

Nermin Šehović predložen za dobitnika Plakete Grada Zenica

Nermin_Sehovic
Nermin Šehović

Šehović je doktor pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava, šef Detašmana FUP-a Zenica, federalni inspektor i doktor pravnih nauka koji je tokom svoje karijere završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa, među kojima je i FBI obuka

Nermin Šehović, šef Detašmana Federalne uprave policije – Zenica, predložen je za dobitnika nagrade i Plakete Grada Zenice. Za ovo priznanje koje se dodjeljuje povodom Dana Grada Zenice koji se obilježava 20.marta, Šehovića je predložila grupa građana .U obrazloženju zbog čega bi upravo ovom kandidatu trebalo biti dodijeljeno ovo priznanje , između stalog se navodi da Nermin Šehović uživa ugled u široj javnosti, te da je ostvario izuzetne rezultate u oblasti provedbe zakona i borbi protiv kriminala , a s ciljem zaštite društvenih vrijednosti i ljudskih prava.

-U dosadašnjem radu na području Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice i šire , nermin šehović je pokazao prepoznatljiv uspjeh u radu i inicirao aktivnosti koje znatno doprinose afirmaciji Zenice u pogledu stvaranja sigurnog okruženja, te jačanju ugleda Zenice, odnosno ZDK-a u cjelini . Šehović je svojim dosadašnjim rukovođenjem i radom dao veliki doprinos na stvaranju sigurnosnog ambijenta u Gradu Zenica gdje je na poziciji šefa Detašmana Zenica s od 2016.godine do danas svojim radom dao veliki doprinos na rasvjetljavanju teških krivičnih djela , djela visoke korupcije u obrazovanju, zdravstvu i institucijama za provođenje zakona , sprečavanju ugrožavanja sigurnosti, zloupotrebe opojnih droga. Prema podacima od 2016.godine do danas Detašman Zenica kojim je rukovodio Nermin Šehović nadležnim tužilaštvima je podnio više od 200 izvještaja o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu, rzaličitih po strukturi i načinu izvršenja u kojima je materijalna šteta utvrđena i dokumentovana u iznosu većem od 10 miliona KM od čega je značajan dio konkretnog iznosa vraćen u budžet, odnosno u određenim slučajevima određena imovinska korist je blokirana u korist države – navodi se između ostalog u obrazloženju grupe građana koja je predložila Šehovića za priznanje.

Građani su u obrazloženju istaknuli i da je Nermin Šehović kao predsjedavajući Ad hoc komisije u slučaju “Dženana Memića” dao lični nemjerljiv pravni doprinos i primjer neovisnog stručnjaka.

– Tako da su građani ove zemlje i regiona, a samim tim i Grada Zenice dobili još jednog heroja u borbi za istinu i pravdu ,a koji je svojim radom građanima vratio povjerenje u vladavinu prava –navodi se u obrazloženju, te se ističe i da je Šehović dao poseban doprinos dao u provedbi projekta “Zenica čist grad”.

Inače, Nermin Šehović je doktor pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava, koji je tokom svoje karijere završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa, među kojima je i FBI obuka.