BiH

reakcije

FUP o “slučaju Šehović”: Pokrenuta je interna istraga

06/07/2022

Istakli su da će o svemu blagovremeno obavijestiti javnost te naglasili da se u javnosti špekuliše neprovjerenim informacija kada su u pitanju postupci Federalne uprave policije u konkretnom slučaju, te su sve uputili na zvanične komunikacijske kanale ove policijske agencije

Kao što je već poznato Stranka za BiH prijavila je Nermina Šehovića kao svog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Međutim, odmah po objavi te informacije pojavila su se različita tumačenja o tehničkom (nei)ispravnosti te prijave s obzirom da pripadnik policije ne može biti kandidat na izborima.

Federalna uprava policije (FUP) oglasila se danas povodom slučaja navodne kandidature svog uposlenika. Inspektor Šehović je, podsjećamo, šef zeničkog detašmana.

Saopćenje FUP-a prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na veliko interesovanje kada su u pitanju medijski natpisi o navodnoj kandidaturi našeg policijskog službenika Nermina Šehovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao kandidata Stranke za BiH, ovim putem vas informišemo da je Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije, odmah po saznanju za navedeno pokrenula internu istragu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i navoda iznesenih u medijima”, naveli su.

Istakli su da će o svemu blagovremeno obavijestiti javnost te naglasili da se u javnosti špekuliše neprovjerenim informacija kada su u pitanju postupci Federalne uprave policije u konkretnom slučaju, te su sve uputili na zvanične komunikacijske kanale ove policijske agencije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.