Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gost na sajmu

Nešić u Saudiji: Naša namjenska industrija ima gotovo neograničene potencijale saradnje

nesic saudija
FOTO: Fena
Nenad Nešić sa saudijskim ministrom odbrane Halidom bin Salmanom Al Suadom

Ministar Nešić se sastao i sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije i tom prilikom istakao spremnost BiH da stvori sve preduslove da saradnja i ekonomska razmjena dvije zemlje bude što intenzivnija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji, kao jedan od državnika, počasnih gostiju Svjetskog sajma odbrane, u okviru koje se susreo i sa saudijskim ministrom odbrane Halidom bin Salmanom Al Suadom.

Posjetu sajmu Nešić je iskoristio da se susretne sa predstavnicima BiH kompanije TRB iz Bratunca, ulagačima iz Saudijske Arabije, kao i potencijalnim partnerima kojima je prenio sve prednosti ulaganja u BiH.

Ministar Nešić se sastao i sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije i tom prilikom istakao spremnost BiH da stvori sve preduslove da saradnja i ekonomska razmjena dvije zemlje bude što intenzivnija.

– Naša namjenska industrija ima gotovo neograničene potencijale saradnje. BiH ima unutrašnji konsenzus da postane članica EU i to je važna komparativna prednost u odnosu na druge zemlje iz svijeta koje se promovišu kao dobre poslovne destinacije. Mislim da naši saudijski partneri to razumiju i na nama ostaje da pojačamo napore da što više kapitala odavde bude angažovano u BiH – kazao je Nešić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.