BiH

bihamk

Nesmetan saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH

27/03/2021

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima

Povoljni vremenski uslovi danas pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Frekvencija vozila je slabog do umjerenog inteziteta.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj se na toj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Rača i Karakaj. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.