Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nicoletta Mantovani-Pavarotti: Luciano je uvijek je mislio da muzika spaja, a nikako razdvaja

20160714_2_18001593_12199849_Web

“Luciano je uvijek je mislio da muzika izražava tugu, ali i radost i da je muzika univerzalni jezik koji uvijek spaja, a nikako razdvaja. Vidi se kroz postojanje Muzičkog centra u Mostaru da je muzika i kultura veoma značajna za uspostavljanje mira i za ujedinjavanje”, kazala je udovica Luciana Pavarottija, Nicoletta Mantovani-Pavarotti za Andolu Agency (AA), nakon što je posjetila Muzički centar koji u Mostaru već dva desetljeća ponosno nosi ime njezina supruga.

Izrazila je zadovoljstvo što se održava MC Pavarotti, koji je, kako ističe, jako važan zbog cilja s kojima ga je Luciano Pavarotti, zajedno sa svojim prijateljima, i otvorio.

Nicoletta Mantovani-Pavarotti doputovala je u Mostar sa kćerkom poznatog tenora, kako bi preuzela međunarodnu nagradu “Mostar Peace Connection”, koju Centra za mir i multietničku saradnju iz Mostara posthumno dodjeljuje njihovom suprugu, ocu i velikom humanisti.

Predsjednik upravnog odbora centra za Mir i multietničku suradnju Alija Behram ističe da se nagrada Pavarottiju dodjeljuje pod sloganom “Mostar ne zaboravlja prijatelje”.

Centar za mir je u proteklim godinama dodijelio niz svojih visokih priznanja istaknutim pojedincima koji su bili zaslužni za širenje ideje mira, pomirenje i međuetničku suradnju i čije su poruke, riječi i djela vrlo prepoznatljive širom svijeta.

Dobitnici međunarodnog priznanja “Mostar Peace Connection”, između ostalih su Nelson Mandela, Vaclav Havel, Alojz Mock, Muhamed El Baradei i Irina Bokova, a prošle godine posthumno je priznanje dodijeljeno bivšem predsjedniku Republike Turske Sulejmanu Demirelu.