BiH

inicijativa PDP-a

Nije bilo podrške za smjenu Bratića sa mjesta potpredsjednika NSRS

29/01/2019

Za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red bilo je devet poslanika, sedam - protiv, dok su 53 poslanika bila suzdržana

Većina poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije podržala uvrštavanje na dnevni red prijedlog odluke PDP-a o razrješenju Senada Bratića (SDA) s mjesta potpredsjednika skupštine, javlja Anadolu Agency (AA).

Za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red bilo je devet poslanika, sedam – protiv, dok su 53 poslanika bila suzdržana.

Prethodno je Edin Ramić, šef Kluba poslanika Zajedno za BiH, rekao je da ih iznenađuje inicijativa PDP-a koja je kratkoročna i populistička.

“Slažem se sa svima koji kažu da ne treba praviti problem tamo gdje ga nema, s druge strane postoje demokratski principi i standardi”, rekao je Ramić i dodao da je u pitanju nepotrebni populizam koji ne može donijeti nekakvu korist stranci koja je predložila inicijativu.

Inicijativa PDP-a bila je odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske.

Na dnevnom redu, po hitnom postupku našli su se prijedlozi zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda te o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS-u.

Poslanici su odbili prijedlog Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a, da se razmatra o izvještaju Investiciono razvojne banke RS za 2015. godinu.

Nakon usvajanja dnevnog reda počeo je aktuelni čas u Narodnoj skupštini RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.