Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nikola lovrinović

Nije zadovoljan radom Vijeća ministara BiH, ali ne želi njihovu smjenu!?

lovrinovic (1)

Ni parlamentarna većina u PSBiH ne funkcionira kako treba, ne možete to ni očekivati ni od Vijeća ministara BiH, kaže on

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović (HDZ) tvrdi da je nije prvi put da opozicioni poslanici pokušavaju smijeniti Vijeće ministara BiH.

– Ne mogu tvrditi da je Vijeće ministara BiH zadovoljilo sve potrebe trenutka i zbilje u BiH, ali po ko zna koji put tražiti smjenu ministara je neozbiljno – istakao je.

Smatra da od opozicije, a ponekad i pozicije, dolaze zahtjevi da Vijeće ministara radi protuustavne radnje.

– Puno je toga što se traži od Vijeća ministara BiH što nije u njihovoj ingerenciji. Niti oni mogu reagirati po tom osnovu. Da li je ono dovoljno iskoristilo kapacitete koje i ima, mislim da nije, ali su okolnosti drugačije – istakao je Lovrinović.

Naglasio je da je kasnilo i formiranje parlamentarne većine BiH čime je oduzeto vrijeme aktuelnom sazivu Vijeća ministara te tvrdi da je puno toga uticalo na njihov način rada.

– Ni parlamentarna većina u PSBiH ne funkcionira kako treba, ne možete to ni očekivati ni od Vijeća ministara BiH. Pozivam sve da poštuju ustavno uređenje, a ne da se inicijativama izmjeni Ustav – kazao je Lovrinović.