Nikolina umrla dok je čekala maturalni ples u Čapljini

nikolina raic

Dok su prije dva dana u veselom raspoloženju i okruženju slavile Norijadu i završetak svoga školovanja, grupa učenica završnog razreda Srednje turističko-ugostiteljske škole Čapljina u jednom je lokalu u Čapljini, naravno u šali, govorila je kako im trebaju zvati i hitnu pomoć, piše Večernji list.

Njihovoj sreći nije bilo kraja jer su dočekale završetak svog školovanja pa je pjesme i veselja bilo na sve strane. Među njima je bila i mlada Nikolina Raič (18) koja je naravno, kao i sve njene prijateljice iz škole, već imala razrađene planove gdje i kako nastaviti školovanje i svoj život. Nažalost, dva dana kasnije uslijedio je veliki šok ne samo za njene prijateljice i profesore, već za cijelu Srednju školu Čapljina.

Uvijek tiha i za pomoć i savjete raspoložena Nikolina jednostavno se srušila na početku maturalne zabave, organizirane u velikoj dvorani hotela “Mogorjelo” Čapljina i tu su se ugasile sve njene želje i planovi za budućnost. Isto se društvo bilo okupilo i na spomenutoj matrualnoj zabavi preksinoć u čapljinskom hotelu i eto, sudbina je tako htjela, baš im je tada zatrebala ona hitna pomoć za spas nesretne maturantice Nikoline Raič. Ipak, ovaj put je hitna pomoć bila prava, ali, nažalost, ni sav trud njenih kolega i profesora, a kasnije i medicinskog osoblja nije bio dovoljan, Nikolina je ubrzo preminula.

Tada je nastao potpuni šok u dvorani i ispred hotela pa su neke Nikolinine prijateljice i društvo iz razreda padali u nesvijest od svega što se dogodilo i što se zbivalo u tim trenucima. A samo par minuta prije toga sve je izgledalo idilično i veselo. Unatoč kiši i nešto lošijem vremenu, čapljinski su se maturanti u veselju i u svečanim haljinama i odijelima najprije okupljali po gradu, a onda su se svi uputili k hotelu na planiranu maturalnu zabavu.

Kao što je to i običaj, maturanti su se pred hotelom “fotkali” za dugo sjećanja i uspomenu. To je naravno učinila i nesretna Nikolina, a onda su se svi uputili prema velikoj dvorani gdje je počela i sama maturalna zabava, ali je uslijedilo ono što će maturanti i njihovi profesori pamtiti cijelog svog života.

“Sve je bilo lijepo i veselo i baš smo se svi onako smijali po ulasku u dvoranu i rasporedili smo se gdje ko treba i sve je bilo spremno za prvi maturalni ples i veliko veselje.

Dok smo onako stajali i dogovarali se ko će šta uraditi, naša se Nikolina odjednom srušila na pod i svi smo se skamenili od šoka i tog prizora koji ćemo dugo i sanjati. Čim je pala na pod, Nikolini se uvukao jezik unutra pa smo skočili da je pokušamo spasiti, a tu je bio pribran i jedan od profesora koji je pokušavao izvući joj jezik i tako je spasiti.

Nakon toga odnijeli su je na rukama vani ispred hotela kako bi joj se preko Hitne pomoći probalo pomoći ostaviti je na životu.

Nastala je panika i plač i vriska, a onda veliki šok i sve je zanijemilo u dvorani.

Nakon pola sata javljeno nam je da je preminula naša Nikolina i tada je zabava i prekinuta i svi smo u plaču i velikom šoku izašli vani te nismo mogli vjerovati da nas je tako napustila naša draga Nikolina”, kroz plač govori jedna od prijateljica preminule maturantice Nikoline Raič, učenice trećeg završnog razreda (smjer konobar) Srednje turističko-ugostiteljske škole Čapljina.

Ova je nesretna djevojka trebala postati konobarica, ali eto iznenada se ugasio mladi život. Kako doznajemo, ova je djevojka imala određenih problema sa srcem od čega joj je ranije preminula i majka, ali to opet nije nikakva utjeha za oca i brata, ali i njene prijatelje iz škole kojima će vječno u sjećanju ostati ova tragično okončana maturalna zabava u Čapljini.

Ispraćena na vječni počinak

Uplakana obitelj i rodbina te školske kolege i profesori ali i preko hiljadu poznanika ispratilo je na vječni počinak preminulu maturanticu Nikolinu Raič (18) na groblju Ivanuša-Šuškovo naselje.

Niko na mjesnom groblju Ivanuša-Šuškovo naselje nije mogao kontrolirati svoje emocije pa su mnogi cijelo vrijeme i plakali uz česta ponavljanja pitanja zašto ih je ovako rano morala napustiti njihova draga kćerka, sestra, školska prijateljica i na kraju dobra i uzorna učenica Srednje Turističko-ugostiteljske škole Čapljina, piše Večernji list.

„Volimo te naša draga Nikolina i nikada te nećemo prežaliti….”, „Draga naša Nikolina, sada se pridruži dragim anđelima i s njima nastavi tamo gdje si s nama stala i opet ćemo se jednog dana susresti i završiti ono naše prekinuto druženje…”- samo su neke od poruka Nikolininih uplakanih školskih kolega i profesora koji jučer nisu mogli zaustaviti svoje suze.

Naravno, u ovim trenucima najteže je Nikolininom ocu Spasoji i bratu Nikoli koji su i cijelo vrijeme primali sućut ali i poruke potpore od svih onih koji su došli ispratiti preminulu maturanticu Nikolinu Raič.