Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za strance

Njemačka ambasada u BiH: Obavijest građanima o potvrdama o prelasku granice

delegacija eu u bih ambasada njemačka njemacke (11)

Ambasada od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 08:00-12:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini

Služba za strance u Njemačkoj zamolila je građane da u svrhu dokazivanja izlaska iz Njemačke svoju potvrdu o prelasku granice predaju lično Ambasadi u Srajevu.

Ambasada od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 08:00-12:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini. Ukoliko dođe do prevelike gužve, prijem će se u datom slučaju morati odgoditi za iduću sedmicu.

”Molimo da povedete računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o prelasku granice mora lično doći u Ambasadu i donijeti formular koji je izdala služba za strance! Nije moguće da predajete potvrde o prelasku granice za treća lica, čak ni za članove porodice. Molimo da obavezno nosite masku (zaštita za usta-nos)!

Zahtjeve za izdavanje viza još uvijek nije moguće primati.

Za sva dodatna pitanja, molimo obratite se odjelu za vize putem e-maila: visastelle@sarj.diplo.de, saopštili su iz Njemačke ambasade u BiH.