Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Njemačka za deminiranje u BiH izdvojila 800.000 KM

05/06/2015

Njemački ambasador u BiH Christian Hellbach sa organizacijom “ITF Enchancing Human Security“ potpisao još jedan ugovor u visini od oko 800.000 KM. Tim sredstvima će se domaće firme zadužiti da na dodatnim površinama u svim dijelovima zemlje vrše deminiranje.

Nakon određenog vremenskog perioda treba da se putem još jednog tendera potpišu ugovori u visini od oko 1,7 miliona KM, takođe plasirani putem “ITF Enchancing Human Security“.

Pored toga, njemačka Vlada će u 2015. godini dodijeliti oko milion KM projektnom partneru NPA “Norwegian People’s Aid“, kako bi na području Doboja /Usore očistili prostor od mina.

Tako je Njemačka za sada u 2015. godini za humanitarno deminiranje u Bosni i Hercegovini predvidjela oko 3,5 miliona KM. Njemačka Vlada je od 1997. godine u te svrhe već stavila oko 56 miliona KM na raspolaganje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.