RS

Nove mjere od 27. aprila: Stariji će moći izlaziti svaki dan, otvaraju se radnje

banja luka – korona 5

Ocijenjeno je i da je trenutna epidemiološka situacija u tom bh.entitetu stabilna

Glavni koordinacioni tim u Republici Srpskoj (RS) preporučio je Štabu za vanredne situacije da, nakon 27. aprila, svojim zaključkom omogući osobama koje su navršile 65 godina i starijim izlazak iz svojih domova svakog radnog dana, u periodu od 7 do 10 sati.

-Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, kao i za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta – saopćeno je iz entitetske vlade.

Ocjenjeno je i da je trenutna epidemiološka situacija u tom bh.entitetu stabilna.

Glavni koordinacioni tim zahvalio je građanima na odgovornosti i disciplinovanom ponašanju i još jednom ih podsjetio da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Članovi Glavnog koordinacionog tima su entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministrica finansija Zora Vidović.