Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi ambasador Turske posjetio Banju Luku

haldun_koc_banja_luka2

Novoimenovani ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc danas je, tokom sastanaka u okviru posjete Banjaluci, sa sagovornicima razgovarao o unapređenju saradnje i zajedničkim projektima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Imao sam priliku da tokom dana obavim nekoliko susreta i posjeta na visokom nivou sa sagovornicima iz Narodne skupštine RS i Gradske uprave. Poslijepodnevni dio sam iskoristio da obiđem i prelijepi primjer naše zajedničke kulturne i istorijske ostavštine. Drago mi je da je TIKA uspjela pomoći i ubrzati izgradnju i završetak radova na Ferhadiji u ovako prelijepom gradu u kome sam prvi put. Zaista sam sretan i ponosan što je to na ovakav lijep način završeno”, izjavio je ambasador Haldun Koc.

Ambasador se sastao s Igorom Radojičićem, gradonačelnikom Banjaluke, te Osmanom Kozlićem, muftijom banjalučkim, a posjetio je Ferhat-pašinu džamiju i lokaciju na kojoj će biti obnovljena Arnaudija džamija.

haldun_koc_banja_luka1

“Na susretima koje sam imao danas u toku dana razgovarali smo o saradnji, unapređenju saradnje, konkretnim projektima na kojima bismo mogli zajednički raditi bilo da se radi o infrastrukturnim projektima bilo da se radi o sektorima koji su interesantni za nas i entitet Republika Srpska tako da sam sretan što sam danas u ovom lijepom gradu”, kazao je Koc.

Tokom posjete lokacije na kojoj će biti obnovljena Arnaudija džamija ambasadoru je domaćin bio Muhedin Spahić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Banjaluka.

haldun_koc_banja_luka

“Razgovarano je o međusobnoj saradnji i nadamo se, ako Bog da, da ćemo u budućim vremenima još više sarađivati. Posebnu zahvalnost smo dužni i iskazujemo je za pruženu pomoć za obnovu Ferhadije džamije i evo, hvala Bogu, boravili smo na lokalitetu Arnaudije džamije koja se treba graditi. Odranije je poznato da se ušlo u realizaciju tog projekta sa turskom Vakufskom direkcijom i vjerujem da će taj projekat ubrzo početi, brzo se završiti i da će, ako Bog da, Arnaudija ugledati svjetlo dana ovdje kao i Ferhadija”, kazao je Spahić.

haldun_koc_banja_luka3

Tokom sutrašnjeg dana planirani su sastanci ambasadora Halduna Koca s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, Ramizom Salkićem i Josipom Jerkovićem, potpredsjednicima RS, kao i Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Narodne skupštine RS i Željkom Cvijanović, premijerom RS.