Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Istina za Dženana"

Novi protesti u subotu ispred Narodnog pozorišta, u utorak ponovljeno suđenje Seferovićima

pravda za dzenana

Novi protest kojim će se tražiti istina i pravda u slučaju nikada razjašnjene smrti mladića Dženana Memića, desiće se tri dana prije početka ponovnog suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću

U Sarajevu će u subotu biti odražn još jedan protest “Pravda za Dženana”. Pod sloganom “Istina za Dženana” mirno okupljanje građana zakazano je za 18 sati na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

“Dođite i svojim dolaskom nam pomozite, jer jedina snaga u ovom svemu su ljudi kojima je stalo”, poručili su organizatori okupljanja ispred Narodnog pozorišta.

Novi protest kojim će se tražiti istina i pravda u slučaju nikada razjašnjene smrti mladića Dženana Memića, desiće se tri dana prije početka ponovnog suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću koje je Kantonalni sud u Sarajevu 16. jula 2018. godine oslobodio odgovornosti u ovom slučaju.

Naime, Kantonalni sud Sarajevo zakazao je za utorak, 2. jula, početak obnovljenog suđenja protiv Ljube i Bekrije Seferović, koji su odlukom Vrhovnog suda FBiH oslobođeni krivice za stradanje Dženana Memića. Predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Vrhovni sud FBiH donio je ovu odluku rješavajući žalbu Tužilaštva KS na prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Vrhovni sud FBiH je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu toga dana je donio prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića odgovornosti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen, a poto preminuo Dženan Memić.