Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nove padavine

Novi snijeg u BiH donio probleme: Usporen saobraćaj na magistralnim putevima M-17 i M-18

bradina – snijeg

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-18 Kladanj- Stupari

Nove količine snijega koje su se intenzivirale u poslijepodnevnim satima uzrokovale su saobraćajni kolaps u pojedinim dijelovima BiH.

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-18 Kladanj- Stupari, kao i na magistralnom putu M-17 Konjic-Tarčin (Bradina).

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf i Ključ-Bihać.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).