BiH

Novinaru Veldinu Čustoviću uručena zahvalnica SIPA-e

16/09/2015

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je novinaru i uredniku Hayat TV Veldinu Čustoviću uručena zahvalnica SIPA-e za doprinos u podizanju njenog ugleda i za promoviranje u javnosti.

Zahvalnicu je uručio pomoćnik direktora SIPA-e Anđelko Hrgić.

Pomoćnik direktora SIPA-e istakao je da je emitiranje navedenog dokumentarnog filma doprinijelo podizanju imidža SIPA-e

U skladu sa Pravilnikom o priznanjima i nagradama Državne agencije za istrage i zaštitu, a zbog profesionalnog angažmana i predanog rada prilikom izrade dokumentarnog filma o SIPA-i, rukovodstvo SIPA-e donijelo je odluku o dodjeli ovog priznanja novinaru Hayat TV.

Nakon višemjesečnog snimanja na terenu, Veldin Čustović završio je dokumentarac o SIPA-i koji je emitiran 7. januara 2015. godine na Hayat TV.

U dokumentarcu se govori o rezultatima SIPA-e i požrtvovanosti njenih pripadnika i pokazuje druga strana agencije koju građani ranije nisu imali priliku vidjeti.

Snimanje je trajalo nekoliko mjeseci, a ekipa Hayat TV i pripadnici SIPA-e uložili su velike napore tokom snimanja koje je proteklo bez problema.

Dokumentarni film o SIPA-i…

– Na spremnosti i obučenosti specijalne jedinice, ali i ostalih organizacionih jedinica, SIPA-i mogu pozavidjeti mnoge svjetske policijske agencije – rekao je Čustović i dodao da mu je bila čast i zadovoljstvo raditi sa pripadnicima SIPA-e.

Pomoćnik direktora SIPA-e istakao je da je emitiranje navedenog dokumentarnog filma doprinijelo podizanju imidža SIPA-e i potvrđivanju njene uloge kao vodeće policijske agencije u BiH i šire.

On je rekao da je novinar Veldin Čustović predanim radom pokazao da je istinski prijatelj SIPA-e, saopćeno je iz ove agencije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.