Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana 7. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda BiH

doma naroda bih

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) utvrdila je na sjednici u Sarajevu usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila i to da je Prijedlog zakona o azilu čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH usklađen s Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Odgođeno je razmatranje Komisije o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH, predlagača delegata u Domu naroda PSBiH Ognjena Tadića i Darka Babalja.

– S tim u vezi Komisija je zadužila Kolegij Doma naroda PS BiH da ispuni uvjete za razmatranje tog prijedloga zakona u skladu s članom 95. stav (6) Poslovnika Doma naroda PS BiH – navodi se.

Podržan je Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH za 2014. godinu.

Komisija je razmatrala i dostavila Domu naroda PS BiH u dalju parlamentarnu proceduru Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

– K znanju su primljeni akt Udruženja sudija u Federaciji BiH „Dostava zaključaka s 14. savjetovanja iz krivično pravne oblasti Neum 2015“, kao i Odluka Ustavnog suda BiH broj: U – 25/14 od 09. jula 2015. godine – saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.