Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

područje tuzle

Novo nevrijeme u BiH: Obilan led uništio usjeve, najavljene su nove nepogode

Foto: Facebook/BHmeteo

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se uglavnom prije podne

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se uglavnom prije podne. Poslije podne i dio večerni u većem dijelu Bosne kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine. Lokalno je moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

U Sarajevu nešto sunčanije prije podne. Poslije podne mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura oko 25 stupnjeva.

Nevrijeme na području Tuzle

Snažno nevrijeme u poslijepodnevnim satima pogodilo je Tuzlu. Lokalno je padao i led, a najgore stanje je zabilježeno u naselju Simin Han.

Padao je led veličine graška, a prema fotografijama koje su objavljene na stranici BHmeteo, uništio je usjeve.

Za područje Tuzle danas je na snazi meteoalarm do 18 sati.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prije podne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prije podne. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveru do 28 stepeni.