preminula jučer u sarajevu

Objavljeno mjesto i datum dženaze srebreničke majke Hajre Ćatić

hajra ćatić

Građane Bosne i Hercegovine, ali i šire, jučer poslijepodne potresla je vijest o smrti Hajre Ćatić, srebreničke majke koja je preselila na bolji svijet bez da je uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada Nine Ćatića

Dženaza-namaz srebreničkoj majki Hajri Ćatić, koja je jučer preminula u Sarajevu, biće klanjanja u četvrtak, 11. novembra, ispred Čaršijske džamije u Srebrenici u 12.20 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno na stranici Medžlisa IZ Srebrenica, dženaza Hajri Ćatić klanjat će se ispred Čaršijske džamije u Srebrenici iza podne-namaza, a nakon dženaze biće obavljen i ukop na mezarju Komarčevo u Srebrenici.

“Molimo Allaha dž.š. da se smiluje našoj dragoj Hajri i podari joj konačni smiraj i sastanak u dženetu sa njenim sinom Nihadom-Ninom i ostalim članovima porodice za kojima je čitav svoj život tragala. Amin”, poručili su iz Medžlisa Srebrenica.

Građane Bosne i Hercegovine, ali i šire, jučer poslijepodne potresla je vijest o smrti Hajre Ćatić, srebreničke majke koja je preselila na bolji svijet bez da je uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada Nine Ćatića.

Nihad Nino Ćatić bio je novinar iz Srebrenice. Njegovu riječ i glas pamtimo iz najdramatičnijih dana za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu. U ratno vrijeme, svakodnevno se javljao i informirao javnost o stradanju u ovom gradu. Posljednji put viđen je 11. jula 1995. nakon čega mu se gubi svaki trag.

Svakog 10. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, simbolično na datum kada se novinar Nino Ćatić posljednji put javio iz Srebrenice u program Radio – televizije Bosne i Hercegovine, dodjeljuje se novinarska nagrada po njegovom imenu.