BiH

stabilnije od 2. juna

Objavljena dugoročna prognoza: Evo kada nam stižu temperature iznad 30 stepeni

31/05/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Prvog dana juna se u centralnim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na krajnjem jugu preovladavaće promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala

Prognostički modeli i dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, budući da je atmosfera i dalje nestabilna, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prvog dana juna se u centralnim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na krajnjem jugu preovladavaće promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala.

U jutarnjim satima i dalje svježe, u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je i kratkotrajna magla.

Od srijede, 2. juna, stabilnije. Prognozira se promjenjivo oblačno i sunčano. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova su mali, ali nisu isključeni.

U jutarnjim satima na sjeveru i dalje svježe, a tokom dana nešto toplije u odnosu na prethodne dane. Minimalne jutarnje temperature variraće od 4 do 9 stepeni Celzijusa u sjevernim dijelovima, na jugu zemlje do 15. Najviše dnevne temperature između 19 i 25 stepeni Celzijusa, u Hercegovini do 27.

U periodu od 7. do 14. juna očekuju se nestabilne vremenske prilike. U jutarnjim satima pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi. Minimalne temperature biće u rasponu od 10 i 15 stepeni na sjeveru, do 18 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 23 i 28 stepeni u sjevernim dijelovima, na jugu Hercegovine do 31 stepen Celzijusa.

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.