Objavljena imena uhapšenih “specijalaca”, jedan osiguravao Vučića u Potočarima

dragan lukac mup rs
FOTO Arhiva

Jedan od pripadnika Specijalne policije Republike Srpske, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački blindiranog kombija “Sector securityja” na autoputu Banja Luka-Gradiška, iz kojeg je 22. septembra prošle godine ukradeno oko 600.000 maraka, učestvovao je u osiguranju premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Srebrenici 11. jula 2015.

Ovu informciju potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, ističući da se radi o pripadniku Jedinice specijalne policije RS koji je bio direktno uključen u “spašavanje Vučića prilikom tadašnjih dešavanja u Potočarima“.

Kako su pali banjalučki specijalci pljačkaši

Napomenuo je da se to dogodilo prije nego što je osumnjičeni učestvovao u septembru u pljački 600.000 KM, koja je sada rasvijetljena.

“Pripadnici Specijalne jedinice policije se povremeno koriste za određene vrste pratnje ili osguranja štićenih ličnosti, ali ne kao lično obezbjeđeno, odnosno prvi prsten obezbjeđenja zvaničnika RS”, rekao je Lukač.

Također, ukoliko se održavaju neki veći skupovi, oni mogu biti u drugom ili trećem prstenu osiguranja.

Nezvanično, zbog sumnje da su umiješani u pljačku 600.000 KM uhapšeni su “specijalci“ Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banje Luke, Aleksandar Popović iz Kotor-Varoši, Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca, radnik zaštitarske firme “Sector security“ iz Kotor-Varoši Danijel Kuzmić te vlasnik autoplaca B.O.