Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dolazi 28. oktobra

Objavljeni detalji posjete Lavrova BiH: Evo o čemu će razgovarati sa zvaničnicima

Sergej-Lavrov (1)

Kako nezvanično saznajemo, njegov prvi susret bit će sa ministricoma vanjskih poslova BiH Biserom Turković. Predviđeno je da se sastane i sa drugim državnim zvaničnicima, kao što su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, te Milorad Dodik

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije objavilo je kratku informaciju o posjeti ruskog šefa diplomatije BiH koja je planirana 28. oktobra.

Piše: A. DUČIĆ

Ovu informaciju je preuzelo Ministarstvo vanjskih poslova BiH te ju je objavilo na društvenoj mreži Twitter. Kako su naveli, Lavrov dolazi u BiH kako bi razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, mogućnostima produbljivanja veza u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi.

Kako nezvanično saznajemo, njegov prvi susret bit će sa ministricoma vanjskih poslova BiH Biserom Turković. Predviđeno je da se sastane i sa drugim državnim zvaničnicima, kao što su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prije nekoliko dana je obznanio da se sa Lavrovom neće sastati u glavnom gradu BiH već u Istočnom Sarajevu, što je protumačeno kao svojevrsni predizborni potez u jeku izborne kampanje za lokalne izbore.

Lavrov je, kako je javljaju ruski mediji, posjetu Zagrebu predviđenu prije dolaska u BiH otkazao zbog  prisustva koronavirusa u Ambasadi Rusije u Zagrebu.