BiH

Vanredna situacija

Očekuje se obustava dotoka gasa u Sarajevu, potrebno zatvoriti ventile!

01/11/2021
Foto: Pixsell

Iz Sarajevogasa mole korisnike da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu kao i ručicu ventila u Regulaciono -mjernom setu - RMS

Zbog vanredne situacije nastale nakon kvara na distributivnom gasnom sistemu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa, očekuje se prekid snabdijevanja gasom korisnika u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Sarajevogasa.

Iz Sarajevogasa mole korisnike da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu kao i ručicu ventila u Regulaciono -mjernom setu – RMS. Na ovaj način će se, kako se navodi, očuvati sigurnost gasnog sistema kao i daljnja isporuka gasa nakon normalizacije snabdijevanja.

– Gas je zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono-mjernog seta okomita na gasnu cijev, odnosno ručica ventila ne smije biti okrenuta u pravcu cijevi. Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila – saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.