Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluka Vlade

Od 1. marta dozvoljena muzika uživo u RS-u, ništa od povratka navijača na tribine

rs_vlada_koronavirus

Štab je produžio do 5. marta mjera donesene u cilju sprječavanja širenja virusa korona, što znači da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje od 06.00 do 22.00 časova

Republički štab za vanredne situacije odlučio je na današnjoj sjednici da se od 1. marta dozvoljava organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće na području entiteta Republika Srpska, uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim toga, na današnjoj 68. sjednici donesen je i zaključak u kojem se navodi da se “preporučuje građanima da na otvorenom koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo za korišćenje zaštitne maske na otvorenom”.

Do danas građani su u RS-u bili obavezni da nose maske i na otvorenom i u zatvorenom, dok je novim zaključkom nošenje maski ostalo obavezno u zatvorenom prostoru.

Republički štab produžio je do 5. marta važenje svi ostalih ranije donešenih mjera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje od 06.00 do 22.00 časa, dok dragstori  tokom ostalih sati mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Na snazi je zabrana okupljanja više od 50 građana na javnom mjestu, a više od deset ljudi na porodičnim slavljima. Sportska takmičenja dozvoljena su bez prisustva publike.