Od danas pogoršanje vremena, Krajini prijete obilne padavine

BiH

kisa

U BiH danas oblačno vrijeme sa intenzivnijom kišom i pljuskovima. Očekivana količina padavina od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, u Krajini od 40 do 70 litara, lokalno i više.

Vjetar umjerne jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jug do 25 stepeni.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH, saopćio je Bh. auto-moto klub (BiHAMK).

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na dionici A-1 Visoko-Podlugovi, zbog radova na redovnom održavanju, saobraćaj se u dužini od tri kilometra preusmjerava iz preticajne u voznu traku.

Na autoputu Bosanska Gradiška-Banjaluka (na lokalitetu Kutlešin Gaj ) u toku radovi na sanaciji klizišta, zbog čega je u funkciji jedna traka.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2015” na magistralnom putu M-16 Banjaluka-Crna Rijeka danas i sutra doći će do potpune obustave saobraćaja (osim za vozila hitnih službi i autobusa na redovnim linijama javnog prigradskog prevoza).

Na lokalitetu “Bijeli Buk” saobraćaj će biti obustavljen danas od 9.00 do 16.00 sati, a na lokalitetu “Tijesno” sutra od 15.00 do 22.30 sati.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vozači teretnih vozila podsjećaju se da je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za ovu kategoriju vozila na graničnom prelazu Brčko-Gunja.