Od ponedjeljka besplatno savjetovanje za prezadužene građane Starog Grada

BiH

zaduzenost

Kreditno prezaduženi građani Općine Stari Grad Sarajevo od ponedjeljka će moći dobiti savjet za pronalaženje konstruktivnog rješenja u kancelariji 505, na petom spratu zgrade Općine.

Usluge savjetovanja prezaduženih građana pružat će im općinski uposlenici Dalila Gerin i Andrej Dizdarević koji su prošli neophodne obuke i stekli potrebna znanja za rad sa strankama.

Inače, Općina Stari Grad Sarajevo uključila se početkom godine u projekt savjetovanja prezaduženih građana koji Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, provodi u općinama u BiH od 2010.

Glavni cilj projekta je pronalaženje konstruktivnih rješenja za prezadužene građane, putem besplatnog savjetovanja, koje će uposlenici pružati građanima dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom u terminu od 13 do 15 sati, ili putem telefona 033/282 484.

Konkretnim savjetima kako upravljati problematičnim zaduženjima, te kako sarađivati s kreditorom ili sudom, kako se ponašati kada kreditna institucija promijeni uslove kreditnog ugovora, građanima će biti pružena pomoć u rješavanju njihovih problema na najbezbolniji način, saopćeno je iz Općine Stari Grad.