BiH

Kanton Sarajevo

Od ponedjeljka u funkciji samo dvije Covid-ambulante i jedan drive-in punkt na Vrbanji

04/06/2021

Riječ je o Covid-ambulanti Saraj polje koja će pokrivati pet općina (Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće i Trnovo) te Covid-ambulanti Centar koja će pokrivati četiri općine (Centar, Stari Grad, Vogošću i Ilijaš)

Zbog trenutno povoljnije epidemiološke situacije, iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo obavjestili su građane sa simptomima na SARS-CoV-2 da će od ponedjeljka, 7. juna 2021. godine, moći otići na pregled u Covid-ambulante na dvije lokacije svaki dan u periodu od 7:30 do 20:00 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o Covid-ambulanti Saraj polje koja će pokrivati pet općina (Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće i Trnovo) te Covid-ambulanti Centar koja će pokrivati četiri općine (Centar, Stari Grad, Vogošću i Ilijaš).

Drive-in punkt Vrbanja za testiranje na SARS-CoV-2 radit će za cijeli Kanton Sarajevo od 08:00 do 18:00 sati svaki dan, dok će se ostali drive-in punktovi zatvoriti, navedeno je u saopćenju objavljenom na stranici Vlade KS.

Punktovi za testiranje pri organizacionim jedinicama će nastaviti raditi kao i do sada u prvoj smjeni.

Također informišu da će porodični ljekari primati pozive za vakcinaciju svih građana koji se ne mogu prijaviti putem Viber aplikacije kao i da će dostavljati te spiskove svakog petka.

“Kada stignu vakcine, prema prioritetima, sve osobe s tih spiskova će dobiti obavještenje o terminima za svoju vakcinaciju”, naglašavaju iz JU Dom zdravlja KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.