BiH

ukc tuzla

Od posljedica koronavirusa umro dr. Suvad Dedić, načelnik Klinike za plućne bolesti

28/03/2021

Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema

Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić (1962) izgubio je bitku sa koronavirusom.

Kako javlja Tuzlanski.ba, Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema.

Suvad Dedić bio je i profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. godini života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla. Žrtva koronavirusa bio je dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života.

UKC Tuzla i dalje ima veliki broj uposlenika koji su pod infekcijom COVID-19 dok je s druge strane epidemiološka situacija na području TK izuzetno teška zbog čega se 165 pacijenata nalazi na hospitalizaciji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.