BiH

Banja Luka

Od sutra počinje testiranje na koronavirus u automobilima

29/10/2020

Higijensko-epidemiološka služba obavijestiće oko 120 pacijenata za koje je planirano da se sutra ovdje testiraju.

Od sutra u Banjaluci počinje testiranje na prisustvo koronavirusa na lokaciji na Malti, gdje će građani biti testirani u svojim automobilima kako bi se izbjegao međusobni kontakt, piše agencija Anadolija.

Ove testiranje po principu uzimanja briseva pacijentima direktno u automobilu uvedeno je kao jedna od mjera Grada u borbi protiv širenja korone usljed povećanog broja oboljelih od ovog virusa.

“Time će biti rasterećena lokacija ispred Poliklinike, na kojoj je velika gužva i na kojoj je problem pristupa, jer je riječ o centru grada. Ujedno smanjujemo kontakte među građanima, jer će ovdje lice iz svog automobila moći da obavi testiranje”, kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je kazao da se priprema i dodatna ARI ambulanta za lica sa akutnim respiratornim infekcijama u novom objektu u Docu, pored postojeće COVID ambulante.

Direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović kazala je da prva testiranja na novoj lokoaciji na Malti počinju sutra od 8.30 sati.

Higijensko-epidemiološka služba obavijestiće oko 120 pacijenata za koje je planirano da se sutra ovdje testiraju.

“Za njih će biti pripremljene uputnice koje će ih čekati na ovoj lokaciji. Tako da niko od pacijenata ko nije obaviješten, neće moći ovdje da se testira. Ostavljena je mogućnost za one pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinke kako bi se izašlo u susret našim pacijentima”, navela je ona.

Ona je istakla da je trenutno banjalučki Dom zdravlja veoma opterećen.

“Apelujem na građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera kako bismo na neki način ublažili ovaj epidemijski talas širenja koronavirusa”, rekla je ona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.