BiH

SARAJEVO

Od sutra u vozilima gradskog prijevoza i na stanicama 60 covid redara

10/03/2021

Na sastanku je rečeno da trenutno u Kantonu Sarajevo 170 vozila javnog gradskog prijevoza obavlja redovne funkcije, ali da je planirano da se taj broj poveća na 200 u narednom periodu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta poručio je da će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u KS, javni gradski prijevoznici pojačati dezinfekciju i čišćenje vozila, kao i da će vozači i kontrolori poštovati mjere koje je izdao Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

On je tim povodom održao sastanak sa direktorima “GRAS”-a i “Centrotransa” na kojem je dogovoreno da će od sutra sa radom početi šezdeset covid redara u tramvajskom i trolejbuskom saobraćaju.

– Posao covid redara obavljat će određeni broj kontrolora, ali i ljudi iz uprave koji su preraspoređeni za to. Oni će upozoravati na obavezno nošenje maski, držanje distance i voditi računa o broju putnika – pojasnio je ministar Šteta.

Naveo je i da će redari biti i na najfrekventnijim tramvajskim stajalištima.

Na sastanku je rečeno da trenutno u Kantonu Sarajevo 170 vozila javnog gradskog prijevoza obavlja redovne funkcije, ali da je planirano da se taj broj poveća na 200 u narednom periodu. Na taj način bi se umanjile gužve i dodatno rasteretio prostor za putnike.

Ministar je još jednom apelirao na građane da se pridržavaju propisanih mjera, ali i zamolio sve kojima prijevoz u frekventnim terminima nije neophodan da javni prijevoz koriste u terminima kada nije veliko opterećenje.

Zamolio je za strpljenje i potcrtao kako će Ministarstvo saobraćaja učini sve da olakša prijevoz putnika u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.